T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çankırı İl Müftülüğü tarafından yürütülen değerler eğitimi kapsamında pansiyonda kalan öğrencilerimize yönelik eğitim çalışması yapıldı.

Çankırı İl Müftülüğü tarafından yürütülen değerler eğitimi kapsamında pansiyonda kalan öğrencilerimize yönelik eğitim çalışması yapıldı.

Toplumumuzda değerler değersizleşmekte, bizi biz yapan, kimlik ve şahsiyetimizi oluşturan değerlerimiz zayıflamaktadır. Değerler erozyonu yaşanmakta, insanlar yalnızlaşmakta, birbirinden uzaklaşmakta, toplumda güven duygusu azalmaktadır. Çoğu zaman maddi konularda kaygılanıldığı kadar manevi değerlerde kaygılanılmadığı görülmektedir.

 

Teknolojinin, bilimin hızlı ilerlemesi, görsel medya, iletişim vasıtalarının ve ağının gelişmesi, sanayileşme, hızlı kentleşme birçok fayda sağlamakla birlikte beraberinde toplumda ekonomik, sosyo-kültürel alanlarda birçok ahlakî, dinî ve sosyal yaralar açmaktadır.

 

Çağımızda çocukların ve gençlerin suça karışma, bağımlılık yapan ve zararlı maddeleri kullanma oranlarında hızlı artış görülmesinin etkenleri arasında belki de en önemlisi değerlerin değersizleşmesidir.

 

Bu bağlamda;

 

·      Çankırı İl Müftülüğünün gençlik çalışmalarına hız kazandırmak,

 

·      Değerler erozyonun önüne geçmek, çocuklarımıza ve gençlerimize sağlam bir kişilik ve şahsiyet kazanmalarını sağlamak,

 

·      Gençlerin insanî, ahlakî erdem ve faziletler ve köklü değerlerimiz konularında bilinçlenmelerine, toplumsal hayatı etkileyen olumlu değerleri toplum gündemine taşınmasına katkı sağlanmak,

 

·      Değerlerin değersizleşmesinin önüne geçmek, çirkin ve kötü davranışlardan kaçınılması ve zararları yönünde bilinç ve farkındalık oluşturmak,

 

·      Gençleri, dînî kodlarla örülü değerlerle buluşturarak  onların bilinçlenmesine destek olması amaçlanmıştır.

 

Bu doğrultuda Çankırı İl Müftülüğümüz tarafından koordine edilen ve özellikle pansiyonda kalan öğrencilerimize yönelik eğitim çalışması yapıldı. Kendilerinze gösterdikleri hasssiyetten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

05-12-202305-12-202305-12-202305-12-202305-12-202305-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2023 - Güncelleme: 05.12.2023 11:05 - Görüntülenme: 1553
  Beğen | 13  kişi beğendi