ADAY ÖĞRENCİ

ADAY ÖĞRENCİLERİMİZ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ

Okulumuzun vizyonunda da belirtildiği gibi, yetenekleri ve becerileri doğrultusunda tercihlerle bölümlere seçilen mevcut teknolojik bilgilerle donatılmış, mesleğiyle ilgili projeler üretebilen tasarımcı, girişimci, insani değerlere sahip meslek elemanı yetiştirmeyi hedeflemektedir.

1.           1.   Okul Tanıtım Videomuz için TIKLAYINIZ.

2.   Milli Eğitim BakanlığıMesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğinde, okullarda eğitimi verilen meslek alanlarını sektörle birlikte belirlemek, tasarlamak ve mezunların niteliğini artırarak iş hayatına hazırlamayı sağlamak amacıyla "Mesleki Eğitim İş Birliği" protokolü 26/02/2019 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Okulumuz bu kapsamda Özel Program Uygulayan Proje Okuludur.

3.   Okulumuzun Program Türleri:

Merkezi Sınavla - Anadolu Teknik Programı (ATP)

·         Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı

4 yıl

Kız/Erkek

Pansiyon (Erkek)

Mahalli Yerleştirme ile (Sınavsız) - Anadolu Meslek Programı (AMP)

·         Bilişim Teknolojileri Alanı

·         Elektrik – Elektronik Teknolojisi Alanı

·         İnşaat Teknolojisi Alanı

·         Kimya Teknolojisi Alanı

·         Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı

·         Metal Teknolojisi Alanı

·         Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı

·         Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı

·         Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı

Tercih                     Okul                                          Kurum             Yabancı           Öğretim        Kontenjan       Pansiyon      Öğretim

Kodu                        Adı                                           Türü                   Dil                   Şekli               Tipi               Durumu         Süresi

43605    ÇANKIRI/MERKEZ/Çankırı Mesleki     Anadolu Meslek     İngilizce         Normal Öğr.    KIZ/ERKEK       Pansiyon         4 Yıl

ve Teknik Anadolu Lisesi                      Programı                                                                                         (Erkek)

4.         Okulumuzda bulunan Alanlarımız için detaylı bilgiye Web sitemizde Okulumuz-Bölümlerimiz modülünden ulaşabilirsiniz.

5.         Okulumuzdaki Alanlara ait dallar ve özellikleri için detaylı bilgiye Web sitemizde Okulumuz-Bölümlerimiz modülünden ulaşabilirsiniz.

6.         Okulumuz Eğitim Öğretim Şekli ''Tam Gün Tam Yıl'' kapsamında olup Normal Eğitim uygulanmaktadır.

7.         Okulumuz Öğrenci Türü olarak ''Karma Eğitim-(Kız ve Erkek)''uygulanmaktadır.

8.         Okulumuz Pansiyon Bilgileri için TIKLAYINIZ.

9.         Ulaşım imkânları için TIKLAYINIZ.

10.       Tanıtım, rehberlik veya yönlendirme için iletişim numaramız 376-2131546

11.       Okula kayıt için gereken koşullar;

Anadolu meslek programlarında okulumuza kayıt olan öğrencilerimize Eylül ayı içerisinde okulların açıldığı ilk iki hafta süresince alan tanıtımları yapılacaktır. Eylül ayı sonu-Ekim ayı başında öğrencilerimiz velileriyle beraber alan tercih işlemlerini yapacaklardır. Alana yerleştirme puanı (AYP), öğrencilerin ortaokul başarı puanlarına göre belirlenmektedir. AMP meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir. Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla Anadolu meslek programlarında bu işyerindeki meslekle ilgili alan/dala doğrudan kayıt edilirler.  AMP meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır. Sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olmadığı sonradan tespit edilen öğrencilerden programın özelliğine göre sağlık/sağlık kurulu raporu istenebilir. İstenen raporu temin edemeyen öğrenciler en geç 9 uncu sınıf birinci dönemin sonuna kadar durumlarına uygun başka meslek alanlarına yönlendirilir. 9 uncu sınıfta kaynaştırma yoluyla eğitim ve öğretimlerine devam edecek öğrencilerin AMP meslek alanlarına geçişlerinde tercih yaptırılmayacak olup merkezi yerleştirmeden sonra İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından ikamet adresleri dikkate alınarak özelliklerine uygun meslek alanına her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde yerleştirilecektir. Bir alana yerleşen öğrenciler 1.Dönem sonuna kadar alan değiştirerek başka bir alana geçebilirler. Ancak geçmek istedikleri alanda boş kontenjanın olması gerekmektedir.

10.       Öğrencilerimizin Staja Gönderildiği Kurumlardan Bazıları Alfabetik Sıra İle Şöyledir;

12.       Staj/Beceri eğitimi bilgileri için TIKLAYINIZ.

13.       Alan bazlı okutulacak dersleri ve saatleri gösteren haftalık ders çizelgeleri için TIKLAYINIZ.

14.       Okulumuzda Yürütülen Proje ve Protokoller için TIKLAYINIZ.

15. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma imkânları için TIKLAYINIZ.

Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası tercih edebilecekleri Yükseköğretim Programları için TIKLAYINIZ.

16. Ulusal /Uluslararası yarışmalarda elde ettiğimiz başarılarımız için TIKLAYINIZ.

17. Yükseköğretime yerleştirme oranlarımız için TIKLAYINIZ.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

-Okul forması tüm öğrencilerimiz için standarttır, örnek için TIKLAYINIZ.

-Okula kayıt esnasında Veli Sözleşmesi yapılacaktır.

-Alana yerleşmesi kesinleşen öğrencilerden Sağlık Raporu istenecektir.

-Öğrenci velisi iletişim numarasını okul idaresine bilgi verecektir aksi halde sorumluluk veliye aittir.

Yayın: 16.06.2020 - Güncelleme: 06.07.2021 15:30 - Görüntülenme: 13768