DEPREM KARDEŞLİĞİ

Bazen bir musibet bin nasihatten evladır derler ya veya aklıma bile gelmeyen başıma geldi deriz ya işte 6 Şubat Kahramanmaraş depremi ile bunu birebir yaşayıp gördük. Herzaman söyleyip durduk insanları depremler değil tekniğine uygun olmaya binalar öldürecek onun için bir an evvel buna kesin ve kati tedbirler alınmalıdır, depremle oyun olmaz denilmesine rağmen malesef son Kahramanmaraş depremi ile 45.000 canımızı kaybettik. Mal öyle veya böyle gelir eskisi gibi olmasa da gelir, can öylemi ya gitti bir daha dönmemesine yeri hiçbir şekilde kapanmayacak acılar bırakarak gitti.

Ama hayat devam ediyor.

Acılarımızdan ders çıkartarak hayat devam edecek.

Hepimizin kendi özelinde çıkartacağı dersler vardır elbet.

Biz de Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak deprem bölgesinde bulunan kardeşlerimiz için deprem çadırı sobası üretme fikri ile yola çıktık. Önce standart prosedür gereğince okul imkanları noktasında 20 tane çadır sobasını yapabileceğimizi gördük, ancak bölgede hava şartlarının sert olması ve deprem bölgesinde dışarda kalan insan sayısının fazla olması ile birlikte çadır sobası sayısının arttırılmasının gerektiğini düşündük.

Hedef 100 çadır sobası olsun diyerek, önce kendi personelimize bu konuda yardımcı olup olamayacaklarını sorduk ve herkes kendi imkânları noktasında yardımcı olmaya çalıştı.

Yine bu süreçte yardımcı olmak isteyen, başka kurumlarda çalışan öğretmen ve hayırseverlerimizin olduğu bilgisinin bize iletilmesi ve yardımcı olmak istediklerini söylemeleri üzerine çevre okullardan hatta farklı illerden dahi bu konuda katkılar gelmeye başladı.

Bu arada şu hususu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Bize itimat edip Okul aile birliği hesabına havale yapan veya elden teslim edilen tutarları hesaplayıp piyasaya olan borçları verdikten sonra,  elimizde kalan miktar deprem bölgesindeki kardeşlerimize bağış olarak yatırılacaktır.

Bize güvenerek ellerinden geldiğince maddi veya manevi olarak desteklerini esirgemediler. Bu süreçte bize destek veren tüm gönül kardeşlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Malzeme temininin ardından yoğun bir hafta geçirdik, 18 Şubat 2023 tarihi itibari ile 100 çadır sobasının üretimini tamamladık, imal ettiğimiz çadır sobaları İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek ve akabinde ihtiyaç sahibi illere ivedilikle ulaştırılacaktır.

Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak derken aslında laf olsun diye söylenen bir cümle olmadığını gösteren imalat aşamasında fiili olarak çalışan metal, makine, mobilya, bilişim, elektrik ve elektronik teknolojisi alan öğretmen ve teknisyenlerine, okulumuzun gizli kahramanları olan memur ve personellerine, okulumuz idarecilerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

19-02-202317-02-202317-02-202317-02-202319-02-202319-02-202319-02-202319-02-202317-02-2023

Yayın: 19.02.2023 - Güncelleme: 19.02.2023 16:25 - Görüntülenme: 1676