T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

DÖNEM SONU FAALİYET PLANI

Milli Eğitim Bakanlığının 09.01.2024 tarih ve 93992793sayılı emirleri doğrultusunda 13 Ocak 2024 tarihinde Saat 10:00 da Milli Eğitim Bakanlığı danışmanlarından Yavuz YİĞİT başkanlığında ilimizin de yer aldığı eğitim bölgemizdeki yaklaşık 570 proje okul müdürleri ile yapılan toplantıda Faaliyet Planı ile ilgili projenin tanıtımı yapılmıştır.

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. Döneminin bitimine 1 hafta kaldı, malumlarınız üzere:

*       Eksik yazılı ve performans notlarının not girişlerinin yapılması ( yazılı+okuma+ dinlame+uygulama+performans gibi)

*       12.sınıflar için işletme notlarının girilmesi,

*       Dönem sonu rehberlik ve klüp çalışma raporlarının hazırlanarak teslim edilmesi,

*       Alanlar için dönem sonu faaliyetlerinin genel değerlendirme raporlarının hazırlanması,

*       Alan şeflerimiz tarafından ( teslim etmeyen alanlar) Aralık ve Ocak ayı alanlarda yapılan çalışmaların fotoğraflarının idareye teslim edilmesi,

*       Gerçek anlamda bir örnek teşkil etmesi adına ödül vermek için özel öğrencilerin seçilip onları onurlandırmak için idareye dilekçe ekinde teklif edilmesi,

*       Takdir ve teşekkür belgelerinin basımı öncesinde not fişlerinin kontrol edilerek imzalanması. ( Lütfen öğrencilerden gelen 1-2 not lazım bahanelerine kapılıp fişler üzerinde değişime gitmeyiniz )

*       Tüm öğretmenleri yakından ilgilendiren not fişlerinin ders öğretmenleri tarafından kontrol edilip imzalanması gerekmektedir. Ayrıca bu çalışmalarla birlikte karne dağıtım anına kadar derslerinde aksatılmamasının yanında ders ve nöbet görevlerinin aksatılmamasını da gerekmektedir.  

Tüm yukarıda anlatılanları gözümüzde canlandırdığımızda açıkçası son haftanın verimli bir şekilde geçtiğini söyleyemeyiz.

Milli Eğitim Bakanlığının 09.01.2024 tarih ve 93992793sayılı emirleri doğrultusunda 13 Ocak 2024 tarihinde Saat 10:00 da Milli Eğitim Bakanlığı danışmanlarından Yavuz YİĞİT başkanlığında ilimizin de yer aldığı eğitim bölgemizdeki yaklaşık 570 proje okul müdürleri ile yapılan toplantıda Faaliyet Planı ile ilgili projenin tanıtımı yapılmıştır.

Milli Bakanlığının yaptığı istatistikler neticesinde Orta öğretim öğrencilerinin suça karışma oranlarının en yüksek olduğu dönem okulların son haftasında yaşanmaktaymış, öğrenci evden okula diye çıkmasına karşın nasıl olsa notlar verilmiş, karneler basıldığı için de devamsızlıklar sisteme işlenmiyor diye gençler okul yerine farklı alanları tercih ettiği gözlemlenmiş, bu alanlarda konuşlanan suç örgütleri de gençlerin bu zaaflarından yararlanarak onları bir suç aleti haline getirmek için çalıştıkları yönünde saha çalışması paylaşıldı.  

Belki yukarıda anlatılan suç örgütü kavramı ilimizde net olmamakla birlikte bizim ilimiz içinde aynı tehlikelerin olabileceğini düşünmekteyiz, yine son hafta sosyal kültürel ve sportif etkinlikler öğrencilerin okulda kaliteli vakit geçirmelerinin sağlanması istenmektedir. 

Kıymetli mesai arkadaşlarım bizde okul yönetimi olarak yazı gereğince son hafta bir “FAALİYET PLANI” hazırladık gerçekten yapabileceğimiz veya yaptığımız çalışmaları hedef alarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdik, akabinde de Müdür Başyardımcımız Ali Emre Derelli hocam da ÇMTAL GENEL GRUP’ ta paylaştı.

FAALİYET PLANI’na göre;

Pazartesi günü sabah Pençe Kilit operasyonunda 9 şehidimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından saat 09:00 ile 12:00ye kadar Sınıf ve atölyelerde etkileşimli tahtalar üzerinden “KELİME OYUNU”, “BİLGİ YARIŞMASI” oyunları açılarak sınıf ortamını bir eğlence ortamına dönüştürerek öğrencilerle yarışmalar yapılacaktır. 

Pazartesi öğleden sonra 13:00 – 14:00arasında bunun adına kermes dedik ama tam da KERMES değil daha çok YERLİ MALIhaftası gibi düşünün ve oluşturduğunuz öğrenci gruplarında paylaşınız, yani her sınıf bir piknik alanı haline getirilebilir. ( LÜTFEN DİKKAT: Bu yiyecekler getirilirken dikkatli olunuz akan veya kokan şeyler değil de daha çok pasta ve börek şeklinde olması öncelikli tercihimizdir. Yine bunun yanında özellikle rica ediyorum. GAZLI içecekler yerine daha çok ayran türü veya meyve suyu türü şeylerin getirilmesini sağlatınız.)

Pazartesi öğleden sonra 14:00 – 15:00arasında sınıf ve atölyelerimizde yetenek paylaşım saati uygulaması yapılacaktır. ( Taklit yeteneği olan öğrencilerin taklit yapmaları istenebilir)

Pazartesi öğleden sonra 15:00 – 17:30arasında sınıf ve atölyelerimizde etkileşimli tahta üzerinden ÜLKE VE DÜNYA GENELİNDEKİ TEKNOLOJİK ÇALIŞMALARI ANLATAN BELGESEL, DEV YAPILAR, DEV İŞ MAKİNELERİ, ŞEHİRLER SIFIR ATIK, KÜRESEL ISINMA, DEPREM VE YAPILAR, MAKİNE ÇALIŞMA PRENSİPLERİ v.b. konularda video açarak bu saati değerlendirebilirsiniz.

 

Salı günü öğleden önce 09:00  - 12:00 arasında Sınıflarda, Koridorda, Atölyelerde, Alan şefi odasında, atölye şefi odasında merdivenlerde, kütüphane de, revirde, memur odasında, hizmetli odasında, spor salonunda, halı saha içinde, okul bahçesinin farklı alanlarında komple kitap okuma saati yapılacaktır. Öğretmenlerimizin illa sınıflarında olmasın gerek yoktur. Öğrencilerinizle birlikte istediğiniz mekânda kitap okuma etkinliğini yapabilirsiniz, yeter ki sizler öğrencilerin başında olun.

Salı günü öğleden sonra 13:00 - 14:00 arasında atölye ve laboratuvarında bu güne özel temrinlik yaptırılarak bu günün özel hale getirilmesi sağlanabilir.

Salı günü öğleden sonra 15:00 - 17:30 arasında da yine etkileşimli tahta üzerinden komik içerikli videolar                   ( güldür güldür, en güzel hareketler v.b. ) açılarak bu saat diliminin de eğlenceli şekilde geçmesini sağlatabilirsiniz.

Çarşamba günü sabah 09:00 - 12:00 ye kadar okulun tüm alanlarını sportif faaliyetler için kullanabilirsiniz, ister voleybol, ister basketbol, ister bocce, ister satranç, ister mangala, ister 9 taş, ister 3 taş… Aklınıza gelebilecek her sportif faaliyet bu zaman diliminde sizlerin nezaretinde yapılabilecektir.

Çarşamba günü sabah 13:00 - 17:30  saat dilimi içinde Bir İNCİ de siz olun futbol turnuvasının final maçı ve akabinde ödül töreni yapılacaktır. Pazartesi günü davetiye vali beye verilecek olup şu an itibari gelip gelmeyeceği belli değildir, yine diğer spor alanlarında dereceye giren öğrencilerimize de hediye takdimi yapılacaktır.

Perşembe günü için pazartesi gününden Çarşamba gününe kadar olan zaman iliminde geziler için veli izin dilekçesi alınması şartı ile okul ve çevresinde bulunan alanlara teknik geziler yapabilirsiniz. (Örneğin raylı sistemler için TCDD de yer alan cer atölyesi önünde bulunan eski lokomotiflerin ziyareti, yine ÇAKÜ mühendislik fakültesinin ziyareti yapılabilir.)  Yine ulaşım la ilgili teknik sorunlar aşılabilirse il içinde veya ilçeler de farklı alanlara da ziyaretler yapılabilir.

 

Cuma günü ise malumlarınız üzere karne dağıtım töreni TÜM ÖĞRETMENLERİN ( ücretli ve görevlendirme) katılımları ile yapılacaktır.

 

 Yukarıda dört günlük yapılması düşünülen çalışmaları tüm öğretmenler tarafından uygulanmasını istiyorum.

 

Bu konuda vereceğiniz destekten hiç şüphem yok. Onun için verdiğiniz desteklerinizden dolayı hepinize şimdiden ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Öte yandan yine şimdiden sizlere iyi tatiller diliyorum, dinlenmiş bir şekilde sizleri bekliyor olacağız.

14-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.01.2024 - Güncelleme: 14.01.2024 22:23 - Görüntülenme: 1586
  Beğen | 14  kişi beğendi

Etiketler :
FAALİYET, PLAN,