T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

GELECEK BİLİŞİMLE GELECEK


Okulumuzda 9. sınıf dersleri tüm öğrencilerimizde ortaktır. 9. sınıfı bitirmiş öğrenciler başarı durumlarına ve tercihlerine göre Bilişim Teknolojileri alanımıza geçebilirler. Alanımıza ait 6 adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. 2 laboratuarlımızda 20+1, 2 laboratuarımızda 15+1, 2 laboratuarımızda da 10+1 olmak üzere toplam 96 adet bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuarımızda network alt yapısı kurulu olup internet ortamına girişi sağlanmıştır. Derslerde her öğrenci bir bilgisayarda çalışabilecek durumdadır.



AMACIMIZ

Günlük hayatımızda ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve donanıma hakim; öğrencileri geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine hazırlayacak, bilişim teknolojilerini kullanabilen, evrensel bir ülke olma yolunda önemli adımlar atan, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara katılabilmek için, genel ve teknolojik anlamda usta birer okur-yazar olması sağlamak ve Bilişim Teknolojileri alanında iş edinebilmelerini sağlamaktır.


 CISCO'DAN TÜRKİYE EN BAŞARILI AKADEMİ ÖDÜLÜ   Bakanlığımız "NETACAD" projesi kapsamında bölümümüz Çankırı da tek CISCO yerel eğitim merkezi unvanını almıştır. Bu kapsamda tam donanımlı bir ağ laboratuarına sahip olup CCNA eğitimleri öğrencilerimize ücretsiz verilmektedir.


 İş İmkanları  

  • Alanımızda okuyan öğrenciler isterlerse henüz lisede iken para kazanmaya başlayabilirler. İlimizde bulunan iş yerlerine, küçük işletmelere ve kişilere özel web siteleri yapabilirler. Ayrıca piyasada bulunan iş yerlerinde ve evlerde bulunan arızalanan bilgisayarların tamirini(format, yazıcı yükleme vb..), internet bağlantısının kurulumunu ve yazılım sorunlarını çözebilirler.
  • Kendi işini kurabilirler. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanını başarıyla bitirdikten sonra İŞ YERİ AÇMA BELGESİ verilmektedir. Bu belge ile Bilişim Alanında çeşitli işletmeler(internet kafe, Bilgisayar bakım,onarım ve satışı gibi) açabilmektedir.
  • Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.
  • Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.
  • Bankaların, şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşların BİLGİ İŞLEM MERKEZLERİNDE ve YAZILIM ALANLARINDA iş bulabilirler.
  • Memur alımı için yapılan KPSS sınavında belli bir puanı aldıktan sonra Kamu Kuruluşlarında ve özel iş yerlerinde en çok işe alınacak elaman Bilişim Teknolojileri Alanından mezun olan öğrencilerden alınmaktadır.

 

Okulumuzda 9. sınıf dersleri tüm öğrencilerimizde ortaktır. 9. sınıfı bitirmiş öğrenciler başarı durumlarına ve tercihlerine göre Bilişim Teknolojileri alanımıza geçebilirler. Alanımıza ait 5 adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. 2 laboratuarlımızda 20+1, 1 laboratuarımızda 15+1, 1 laboratuarımızda 14+1,1 laboratuarımızda da 10+1 olmak üzere toplam 84 adet bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuarımızda network alt yapısı kurulu olup internet ortamına girişi sağlanmıştır. Derslerde her öğrenci bir bilgisayarda çalışabilecek durumdadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.12.2012 - Güncelleme: 01.07.2021 14:22 - Görüntülenme: 9800
  Beğen | 100  kişi beğendi