Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

Okulumuz elektrik bölümü 1970 yılında elektronik bölümü de 2000 yılında eğitim-öğretime başlamış, 2006 yılında da Milli Eğitim Bakanlığımızın aldığı karar neticesinde Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı altında birleştirilmiş, uzun yıllar Çankırı ve Çankırı dışında teknik eleman ihtiyacını karşılamıştır.

Elektrik-Elektronik alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır. Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır. Elektrik-Elektronik alanı birçok alanı etkilerken, ekonomiye kendi üretimi, ihracatı ve istihdamıyla yaptığı birinci derece katkının yanında, diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır. Bu alanındaki teknoloji değişimleri ve kalite artışlarının, sektör ürünlerini girdi olarak kullanan birçok alanda kalitenin artmasına olumlu etkide bulunacağı anlamına gelmektedir.

Bu alan, ürün ve teknoloji ömürlerinin giderek kısaldığı, hızlı değişen, dinamik bir alandır. Alanın bu özellikleri AR-GE araştırmalarının ve nitelikli personel istihdamının önemini artırmaktadır.

Elektrik-Elektronik alanında, bobinaj, büro makineleri teknik servisi, elektrik tesisatları ve pano montörlüğü, elektrikli ev aletleri teknik servisi, elektromekanik taşıyıcılar bakım onarım, endüstriyel bakım onarım, görüntü ve ses sistemleri, güvenlik sistemleri, haberleşme sistemleri, otomasyon sistemleri ve yüksek gerilim sistemleri dallarında eğitim verilerek nitelikli öğrenciler yetiştirilmektedir.

Mezun olan öğrenciler kamu kurumlarına ait işletmelerde ( Türk Telekom , TEK, TRT gibi ) işletme ve bakım için gerekli teknik insan gücü ihtiyacını karşılar ayrıca elektrikli cihaz imalatı otomotiv sektörü ve değişik fabrikalarda teknik eleman olarak çalışabilmektedirler.

İstihdam Alanları

Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Elektrik makineleri bobin sarım atölyelerinde,
2. Büro makineleri teknik servislerinde,