Mrt

Kültür dersleri için 2.Dönem 1.Ortak Sınavlarımız 25 Mart 2024 Pazartesi günü ile 05 Nisan 2024 Cuma günü arasındaki tarihlerde yapılacaktır. 9. Sınıflar için 26 Mart 2024 Salı günü Türk Dili ve Edebiyatı dersi ile 27 Mart 2024 Çarşamba günü Matematik dersinin sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen saatlerde tüm Türkiye genelinde ortak olarak yapılacaktır. AMP 12. Sınıflar ile atölye meslek derslerinin sınavları ortak olmayacak, ders öğretmenleri tarafından duyurulacak olan kendi ders saatlerinde yapılacaktır.

Şbt

21 Şubat 2024 Çarşamba günü okulumuz konferans salonunda rehber öğretmenimiz tarafından velilerimize yönelik "Bursluluk Sınavı Bilgilendirme Toplantısı" yapılacaktır.

Şbt

19 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olan ders programımızdır.

Şbt

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvuruları, 01-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Şbt

Türkav Çankırı İl Başkanlığının; MEB Sosyal Etkinlik İzinler Yönergesi kapsamında, eğitim - öğretimi aksatmadan gönüllülük esasına bağlı kalmak kaydıyla  resmi ve özel İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik "Türk Destanları" konulu Resim ve Deneme Yarışması" düzenlenmektedir.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlügü tarafından İnsan ve Tabiat Temalı "Zamanı Durduranlar" Fotoğraf yarışması düzenlenmesi planlanmıştır. Öğrencilerimizi millî, manevi değerler ışığında çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık yararına sarf edebilen, bilime, sanata, tabiata, kültüre duyarlı, nitelikli, ahlaklı, gördüklerinin ötesine bakabilecek bireyler olarak yetiştirirken, insanın ve tabiatın kökenleri üzerine derinlemesine düşünmek ve tabiatla aramızda kaybettiğimiz manevi ilişki üzerine bir farkındalık olusturmak amacıyla Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda, "Fotoğraf Yarışması Şartnamesi" çerçevesinde İnsan ve Tabiat Temalı "Zamanı Durduranlar" Fotoğraf Yarışması düzenlenmektedir.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile ASELSAN is birliğinde, Türkiye geneli Bakanlığımıza baglı resmî/ özel ortaögretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik, öğrencilerde temiz, sürdürülebilir ve çevreci bir gelecek hayal etmeleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben” temalı resim yarışması düzenlenmektedir.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atıkla Sanat Yarışması” düzenlenmesi planlanmıştır. Öğrencilerimizin Sıfır Atık ve Yeşil Dönüşüm kavramının gençlerimizde bir yaşam tarzı haline gelmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda şartname çerçevesinde “Sıfır Atıkla Sanat Yarışması” düzenlenmektedir.

Şbt

Kişisel Verileri Koruma Kurumunun Türkiye geneli Bakanlığımıza bağlı resmî/ özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik "Dijital Dünyada Kişisel Verilerin Korunması" konulu karikatür yarışması düzenlemektedir.

Şbt

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından, Türkiye geneli resmî/ özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilere yönelik "Kişisel Verilerimin Korunmasını Önemsiyorum" konulu slogan yarışması düzenlenmektedir.

Ock

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın yürütücülüğünde ve Bakanlığımız paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kuruluşundan bu yana yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere toplamda 9 defa gerçekleştirilmiştir. 2024 yılında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kamu ve özel sektörün de aralarında bulunduğu 122 kurum/kuruluşla birlikte Adana’da düzenlenecektir.