Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri kapsamında ortaöğretim öğrencilerimize yönelik ise afiş yarışması düzenlenecektir. Yarısmaya son başvuru tarihi 25 Ekim 2023 olup başvurular Karatekin İlkokuluna yapılacaktır.

Ekm

Genç Memur-Sen'in "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi kapsamında Türkiye geneli resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak kompozisyon ve kitap okuma yarışmaları düzenlemektedir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetle birlikte sahip oldugumuz kazanımların anlasılması, bu kazanımlarla birlikte ülkemizin gelecek yüzyıllara bakıs açısının ortaya konulması, genç neslin geçmisten güç alarak; gelecege dair vizyon olusturması, evrensel ve millî degerlere sahip olması, vatanseverlik, sevgi, saygı ve sorumluluk gibi kök degerler kapsamında, ilim ve irfanın harmanlandıgı ülkemizde millî, kültürel alanlarda gelisimlerine katkı saglaması amacıyla "Lise Ögrencilerinin Gözünden Türkiye'nin Yüz Yılı ve Türkiye Yüzyılı Sempozyumu" düzenlenecegi bildirilmistir.

Ekm

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ GEREĞİNCE TEK DERSTEN SORUMLULUĞU KALAN BEKLEMELİ ÖĞRENCİLERİMİZE 05.10.2023 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 12:50'DE TEK DERS SINAVLARI YAPILACAKTIR. TEK DERSTEN SORUMLULUĞU OLAN BEKLEMELİ DURUMUNDAKİ ÖĞRENCİLERİMİZE İLANEN DUYURULUR.

Eyl

Bakanlığımız ve Türk Dil Kurumu is biriğiyle Türkiye geneli resmî/ özel ortaöğretim öğrencilerine yönelik Cumhuriyet ve Türkçemiz Konulu deneme yarısmaşı düzenlemektedir. Yarışmanın şartnamesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ağu

Anadolu Meslek Programına 2023 yılında yeni kayıt olan 9'uncu sınıf öğrencilerinin Eylül 2023 ayı içerisinde meslek alanlarına geçişi ile ilgili iş ve işlemlerin anlatıldığı "Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" yayımlandı. Alana Geçiş tercih işlemleri 22 - 28 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Eyl

Bugün 19 EYLÜL GAZİLER Günü Bilindiği gibi, Muharip Gazi, harbe katılıp da harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bu millet, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir.

I.Dünya savaşından sonra cennet vatanın topraklarını işgal eden işgal güçlerine karşı Mustafa Kemal’in önderliğinde Şerefli bir kurtuluş mücadelesi vermiştir.İşte bu kurtuluş savaşında batı cephesinde devam eden Kütahya-Eskişehir savaşlarında elde ettikleri başarıyı devam ettirerek,Türk ordusuna son darbeyi vurup Ankara’yı işgal etmeyi düşünen Yunanlılar 13 Ağustos 1921 de yeni bir saldırı başlattılar.23 Ağustos 1921 de başlayan ve 22 gün 22 gece süren Sakarya savaşında atından düşüp yaralanmasına rağmen cepheden ayrılmayıp üstün komutanlık,vatan ve millet sevgisini bir defa daha ortaya koyan Mustafa Kemal Paşaya 19 Eylül 1921 de TBMM tarafından Gazilik unvanı ile Mareşallik rütbesi verilmiştir.İşte bu büyük mücadele sonunda hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.Ancak dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamaya, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, onlara saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.

11.09.2023 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLAN ZAMAN ÇİZELGESİ

Eyl

Sorumluluk sınavlarına girmesi gereken öğrencilerimizin bilgisine... Okulların açılacağı 11 Eylül günü başlayacak şekilde Sorumluluk Sınavları Yapılacaktır. Sorumlu dersi olan öğrencilerimiz sorumlu oldukları derslerin sınavlarına mutlaka katılmalıdırlar.

Ağu

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı DYK Takvimi Başvuru Kılavuzu ve DYK Yönergesi Bakanlığımız tarafından Yayınlandı. MEB tarafından 19.08.2023 tarihli Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi değiştirilmiş ve yeni yönerge doğrultusunda hazırlanan başvuru kılavuzu resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

11. ve 12.sınıflarda öğrenim gören istekli öğrencilere yönelik olarak 04 Eylül 2023 - 07 Haziran 2024 tarihleri arasında kurs merkezi olarak seçilen okullarda DYK Kursları açılacaktır. Kurslara başvuru yapmak isteyen öğrencilerimiz 24-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://e-kurs.meb.gov.tr adresinde sağ üst köşede bulunan "Öğrenci Başvurusu" butonunu tıklayacak ve ekrana gelen "E-Okul Öğrenci Başvurusu"butonunu seçip yine ekrana gelen kutucukları doğru bir şekilde doldurarak sisteme girebileceklerdir. Sisteme giren öğrencilerimiz kurs merkezi olan okuldaki katılmak istedikleri ders veya dersleri seçip kaydetmelidirler. Yeni yönergeye göre DYK, liselerde sadece 11. ve 12. sınıflarda açılabilecek ve her dersten şube açılabilmesi için ise en az 16 öğrencinin başvuru yapması gerekecektir. Kurslar hafta sonu (Cumartesi-Pazar) günlerinde yapılacaktır.

Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize önemle duyurulur.

Tem

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nda okulumuz 9.sınıflarına yeni kayıt olan öğrencilerimizin velilerinin kayıt evrakları, iletişim bilgileri ve Anadolu Meslek Programı öğrencilerinin alan seçimleri ile ilgili bilgi almak üzere Ağustos ayı içerisinde okulumuza gelmelerini rica ederiz.