Şbt

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından, Türkiye geneli resmî/ özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilere yönelik "Kişisel Verilerimin Korunmasını Önemsiyorum" konulu slogan yarışması düzenlenmektedir.

Ock

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın yürütücülüğünde ve Bakanlığımız paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kuruluşundan bu yana yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere toplamda 9 defa gerçekleştirilmiştir. 2024 yılında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kamu ve özel sektörün de aralarında bulunduğu 122 kurum/kuruluşla birlikte Adana’da düzenlenecektir.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının 09.01.2024 tarih ve 93992793sayılı emirleri doğrultusunda 13 Ocak 2024 tarihinde Saat 10:00 da Milli Eğitim Bakanlığı danışmanlarından Yavuz YİĞİT başkanlığında ilimizin de yer aldığı eğitim bölgemizdeki yaklaşık 570 proje okul müdürleri ile yapılan toplantıda Faaliyet Planı ile ilgili projenin tanıtımı yapılmıştır.

Ara

Kültür dersleri için 1.Dönem 2.Ortak Sınavlarımız 25 Aralık 2023 Pazartesi günü ile 05 Ocak 2024 Cuma günü arasındaki tarihlerde yapılacaktır. 9. Sınıflar için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinin sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek saatlerde tüm Türkiye genelinde ortak olarak yapılacaktır. AMP 12. Sınıflar ile atölye meslek derslerinin sınavları ortak olmayacak, ders öğretmenleri tarafından duyurulacak olan kendi ders saatlerinde yapılacaktır.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKIN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düsünce dünyasını gelistirmesini amaçlamaktadır.

İlimiz genelinde eğitim gören lise öğrencilerine yönelik "Türkistan Ülkesi Okumaları" Deneme Yarışması yapılacaktır. Yarışma şartnamesi aşağıda yer almaktadır.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Söz konusu proje kapsamında;  "SAFAHAT Konulu Çevrim İçi Bilgi Yarışması düzenlenecektir. Yarışma şartnamesine aşağıda yer alan linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ara

MAÇLAR ;  19 ARALIK 2023 İTİBARİ İLE DEVAM EDECEKTİR ERTELENEN MAÇLAR  02-03-04   OCAK 2024'TE

YAPILACAKTIR

NOT ;  CEZALI OYUNCULAR  MAÇLARIN ERTELENMESİNDEN ÖNCEKİ DURUMLARINA GÖRE CEZALARINI TAMAMLAYACAKLARDIR ( İLK CEZALAR KIRMIZI İLE BELİRTİLEN TARİHLİ MAÇLARDA OLACAKTIR)

Ara

Okulumuzda 03 Aralık 2023 Pazar günü saat 11.00'de 1. Dönem Veli Toplantısı düzenlenecektir. Bütün velilerimizi toplantımıza bekliyoruz.

Kas

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 24.11.2016 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması” her yıl T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve lise kademelerinde örgün eğitim veren okullarda gerçekleştirilmektedir.

Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp, teknolojinin doğru kullanımının önemini vurgulamak ve daha güvenli, daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıklara karşı farkındalıklarını artırmak amaçlanmaktadır.

Kas

Ekm

İlimiz Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilimiz genelindeki lise  öğrencilere yönelik  "Cumhuriyetin Yüzü Öğretmen" temalı ödüllü deneme yarışması düzenlemektedir.

Ekm

Kültür dersleri için 1.Dönem 1.Ortak Sınavlarımız 31 Ekim 2023 Salı günü ile 10 Kasım 2023 Cuma günü arasındaki tarihlerde yapılacaktır. AMP 12. Sınıflar ile atölye meslek derslerinin sınavları ortak olmayacak, ders öğretmenleri tarafından duyurulacak olan kendi ders saatlerinde yapılacaktır.